Energielabel AA voor Aterno

Wat is het certificaat Eu.Bac?

Het certificaat Eu.Bac wordt verstrekt door de vereniging met dezelfde naam en deze groepeert internationale koplopers wat betreft controle en regeling van de gebouwen. In België is het WTCB (Wetenschappelijk en Technisch Centrum voor het Bouwbedrijf) erkend door de vereniging en toegelaten om de testen betreffende het prestatievermogen van de producten uit te voeren.

Dit certificaat heeft als doel om de prestatievermogens van de sturingsapparaten en de energetische regeling van de woning te garanderen. Want, de meetinstrumenten, de programmatie en de regeling laten toe dat het prestatievermogen van verwarmingssystemen, airconditioning en systemen voor de warmwaterproductie met 30% toeneemt waardoor men dus geld kan besparen.

De regelingsystemen die het certificaat Eu.Bac verkrijgen, overtreffen de eisen van de Europese energetische efficiëntie. De certificering wordt toegepast op de radiatoren, op de ventilo-convectoren, op de brise plafonds, op omkeerbare vloerverwarmingen en op elektrische verwarming. De testen die gedaan worden om deze te verkrijgen, worden uitgevoerd door een onafhankelijke controle instituut. De precisie van de geteste regelingtoestellen moet 30% hoger zijn dan de Europese norm. Er worden ook audits uitgevoerd op de productiesite.

Het verkrijgen van het certificaat, bevestigt de energetische efficiëntie van het geteste systeem en het label – van AA (het meest economische) naar E (het minst economische) – symboliseert deze efficiëntie. Het certificaat Eu.Bac is een onderdeel van een project dat als doel heeft om de vermindering van energiekosten te combineren met het comfort in de bouwsector.

etiquette energetique certification eubac

Étiquette certifiant l’efficacité énergétique d’un produit.

Lees onze gratis gids

Wil je graag meer te weten komen over de voordelen van elektrisch verwarmen en hoe ook jij er je voordeel mee kan doen? Vraag snel de gratis gids aan!

Top

aterno