Zuinige elektrische verwarmingWat is de beste technologie?

Hoe zuinig elektrisch verwarmen?

Wil je jouw huis uitrusten met zuinig elektrische verwarming en ben je benieuwd naar de beste technologie? Wij lijsten even voor jou op hoe de huidige technologieën precies werken en wat de beste keuzes zijn.

Natuurlijk gaat zuinig verwarmen over meer dan enkel een zuinig elektrisch verwarmingssysteem. Je eigen gedrag omtrent verwarming speelt natuurlijk ook een grote rol. Zo hoef je niet per se de kamertemperatuur op een hoge stand te zetten – een dikke trui of deken kan ook al werken. Zuinig verwarmen gaat over een combinatie tussen zuinig gedrag en een zuinig verwarmingstoestel.

Convectie

De convector is het eerste model van een elektrische radiator en is het meest gekende systeem: de lucht wordt verwarmd door een weerstand en daarna in de ruimte verspreid. Een convector verbruikt veel energie, droogt de lucht uit, stimuleert stofcirculatie en geeft jammer genoeg maar een matig resultaat. Wil je graag een écht zuinig model? Dan zijn er veel betere opties.

Meer weten over convectie

Accumulatie

Accumulatieradiatoren zijn enorm populair vanwege van hun zuinigheid, al heeft de technologie beperkingen. De warmte wordt ‘s nachts tijdens de daluren opgeslagen en overdag weer vrijgegeven waardoor de radiator moeilijk te regelen is. Bovendien is de radiator nog eens erg omvangrijk ook. Wie liever een makkelijker toestel heeft, kiest best voor iets anders.

Meer weten over accumulatie

Infrarood

Stralingsverwarming (of infrarood) is ideaal voor grote ruimten. Het ontbreken van inertie kan echter een temperatuurverschil tussen de vloer en het plafond scheppen. Zelfs met een draadloze thermostaat ligt het energieverbruik enorm hoog. Wil je in elk hoekje een perfect warmtecomfort, zonder je er blauw aan te betalen? Dan zoek je beter naar een andere oplossing.

Meer weten over straling

Inertie

Beeld je even in dat er een toestel bestaat dat alle kwaliteiten van de bovenstaande technologieën combineert, maar dan zonder de gebreken. Een radiator die homogeen verwarmt, zuinig is en de luchtkwaliteit beschermt (en daarmee ook je gezondheid). Het bestaat: de inertieradiator is zowat de ultieme radiator! De inertieradiator combineert convectie, accumulatie en straling en garandeert op elk moment jouw comfort. Nog meer als je de radiator koppelt aan een slimme thermostaat: zo haal je er namelijk het meeste uit. Ontdek daarom snel alle voordelen van de Aterno radiatoren: de enige elektrische verwarming in België met AA-energielabel die zuinigheid en comfort garandeert.

Meer weten over inertie