De elektrische convector

Dit toestel vinden we in veel huizen terug en voorziet heel wat mensen van verwarming. Het is echter inefficiënt en slokt veel energie op. Daardoor kreeg de elektrische verwarming een slechte reputatie.

De elektrische radiator, een basissysteem

De koude lucht wordt opgenomen via het onderste deel van de radiator. Vervolgens gebruikt het toestel elektriciteit om de lucht te verwarmen en terug af te geven in de ruimte, wat bijna onmiddellijk voelbaar is. De verwarming is gemakkelijk te installeren en te bedienen en sommige modellen zijn uitgerust met een thermostaat. Die zijn echter niet zo nauwkeurig.

Een goedkope radiator, maar …

De lage prijs van de elektrische convector hangt samen met de beperkte prestaties.

  • Een gebrek aan inertie. Van zodra het toestel gestopt is met verwarmen, daalt de temperatuur snel en voelt uw omgeving niet meer comfortabel aan.
  • Het toestel is niet krachtig. De elektrische convector is geschikt voor oppervlakten van minder dan 15 m2 of als bijverwarming.
  • De radiator slokt veel energie op. Het is aangeraden het toestel sporadisch te gebruiken om de elektriciteitsrekening niet de hoogte in te jagen.
  • Het toestel is luidruchtig. Vanaf een bepaalde temperatuur zet het metaal uit en maakt het knallende geluiden.
  • Het droogt de lucht uit.
  • De verwarming creëert beweging in de lucht, waardoor er zich stof verspreidt in de kamer. Daarom is de elektrische convector niet aan te raden voor personen met een allergie.
  • Het maakt de muren vuil. Er verschijnen zwarte strepen boven de verwarming van zodra je het toestel voor een bepaalde periode gebruikt.

De lijst met gebreken is lang. Daarom is het van belang de juiste vragen te stellen vooraleer u een verwarmingssysteem kiest.

Wie warmte wilt, kiest best voor inertieverwarming

De enige vraag die u nog rest, is “Welke verwarming moet ik kiezen?”. Het meest verstandige is om te opteren voor de inertieradiator van Aterno, eerder dan de elektrische convector. Dat toestel geeft een zachte, continue en perfect homogene warmte af. Bovendien behoudt de ruimte een goede vochtigheidsgraad.

Om een goed niveau van thermisch comfort te bereiken, gebruikt de inertieverwarming drie technologieën: convectie (warmteproductie), accumulatie (warmteopslag) en straling (warmteafgifte). Bovendien is het toestel intelligent en voorzien van een draadloze thermostaat die de temperatuur regelt tot op een 10e graad. Verder heeft Aterno een aantal domoticasystemen op punt gezet, waaronder de aanwezigheids- en bewegingsdetector, bestellen per telefoon en de applicatie op smarthpone of tablet. Op die manier kunt u uw leven gemakkelijker maken en uw energieverbruik verminderen.

De kers op de taart is ons gamma inertieradiatoren in verschillende modellen: verticale, horizontale, mobiele, handdoek- en plintradiatoren. Zo past de verwarming perfect in de ruimte.