De elektrische accumulatieverwarming

De elektrische accumulatieverwarming is een interessant systeem als u thuis over een tweevoudig elektriciteitstarief beschikt. Dit type technologie is echter verouderd en voldoet niet volledig aan uw behoeften.

Het principe van de accumulatieverwarming

De elektrische accumulatieverwarming slaat warmte op tijdens de daluren, maar niet op eender welk tijdstip van de dag. Dat systeem zorgt ervoor dat u kunt profiteren van de meest voordelige tarieven bij uw energieleverancier. Het is dus noodzakelijk om een specifiek abonnement te kiezen.

De werking

De warmteproductie en warmteafgifte van de elektrische accumulatieverwarming is een vertraagd proces. ’s Nachts produceert de elektriciteit een aanzienlijke hoeveelheid warmte. Die energie wordt gestockeerd in de accumulatiekachel die vaak uit materialen met een hoog absorptievermogen bestaat, zoals gietijzer of speksteen. De kachel is goed geïsoleerd, zodat de opgeslagen energie pas vrijkomt als u die nodig hebt. Sommige modellen, zoals de dynamische accumulatoren, zijn uitgerust met een ventilator om de warmteafgifte te versnellen. Op die manier kunt u van een aangename warmte genieten.

Doorgaans is zo’n verwarming omvangrijk en zwaar, maar de elektrische accumulatieverwarming is heel eenvoudig te installeren.

De accumulatieradiator: een zuinige radiator

De elektrische accumulatieverwarming is geen discreet toestel. Zijn eerder grote afmetingen maken het moeilijk om gemakkelijk in het interieur te passen. Vooral in een huis met kleine ruimtes neemt de verwarming een aanzienlijke ruimte in. Bovendien is het niet zo eenvoudig om over te schakelen op een ander verwarmingssysteem, aangezien de radiatoren heel zwaar zijn.

De inertieverwarming blijft de beste oplossing

De inertieverwarming die door Aterno op punt werd gezet, is de meest succesvolle elektrische verwarming. Ze is gekend om haar warmtecomfort en heeft drie functies: convectie (warmteproductie), accumulatie (warmteopslag) en straling (warmteafgifte). Het toestel zorgt voor een zachte, homogene warmte. Op die manier kunt u zelfs tijdens de wintermaanden van een aangename warmte genieten terwijl u bespaart.

In vergelijking met de elektrische accumulatieverwarming is dit toestel intelligenter, want u kunt het energieverbruik perfect controleren. Het is mogelijk om de thermostaat en de temperatuur van elke verwarming afzonderlijk in te stellen. Bovendien kan dat volledig draadloos en vanop afstand. De schakelkast staat permanent in contact met de openings- en bewegingsdetector om op die manier het vermogen van de verwarming aan te passen. Het enige wat u nodig hebt om uw verwarming te regelen vanop afstand is uw smartphone of tablet. Tot slot is er ook gedacht aan de esthetische kant van het toestel. De inertieverwarming heeft een elegant en puur design en past perfect in uw interieur, ongeacht de stijl van uw huis.