De mobiele bijverwarming

Uw hoofdverwarming is niet zoals ze moet zijn. De zolder of de veranda wordt niet verwarmd. ‘s Morgens en’ s avonds kan uw woonst koel zijn tijdens de koudere maanden. Mobiele verwarming kan om tal van redenen een belangrijke investering zijn. Olie, gas of elektrisch, aan u de keuze wat betreft het model.

Bijverwarming op gas of olie

Uitgerust met een fles butaan of olie, staat mobiele verwarming op gas en op olie bekend om hun hoog verwarmingsvermogen. Beide types van mobiele verwarming kunnen eenvoudig eender waar in uw woonst geïnstalleerd worden, aangezien ze niet aangesloten hoeven te worden op een schoorsteen. Hun enige nadeel is de licht onaangename geur die in de lucht hangt na een paar uur gebruik. Het is daarom van essentieel belang om regelmatig te ventileren om een optimale luchtkwaliteit te behouden in de verwarmde delen.

De olieradiator

De oliehoudende radiator is een performante mobiele verwarming. Het toestel kan gedurende een volledige dag aanstaan, zonder de lucht droger te maken. Bovendien is hij zuinig, aangezien de bijverwarming warmte blijft geven, zelfs wanneer het toestel niet meer aanstaat. Deze mobiele verwarming is echter niet perfect. Hij is omvangrijk en zwaar, waardoor hij moeilijk te hanteren is. Bovendien verloopt het verwarmingsproces vrij langzaam. U zult geduld moeten uitoefenen vooraleer het warm genoeg is om een laag kledij uit te trekken.

De elektrische bijverwarming

De verschillende elektrische modellen voor bijverwarming zijn ook beschikbaar in de mobiele versie.

De blazende elektrische bijverwarming

De blazende bijverwarming is de ster van de badkamer, omdat ze kleine ruimtes snel verwarmt en voldoet aan de verschillende veiligheidsnormen die de badkamer vereist (IP24). Deze mobiele bijverwarming verbruikt echter veel. Het is aangeraden om er op een zuinige manier mee om te gaan.

De elektrische convectieradiator

De convectieradiator werkt volgens een behoorlijk rudimentair proces en verbuikt veel elektriciteit. Het toestel verwarmt kleine ruimtes in een mum van tijd, maar eenmaal uitgezet, koelen die ruimtes even snel af. Bovendien laten de verwarmingsdeeltjes een stoffige geur los die de lucht iets droger maakt.

De elektrische stralingsbijverwarming

Geïnspireerd door de werking van de zon, straalt de stralingsverwarming warmte uit waarmee ze afgelegen mensen en objecten opwarmt. Ze zorgt voor een homogene warmte, maar daar houdt het op. De stralingspanelen verbruiken veel elektriciteit, verwarmen in spurts en zorgen voor droge lucht.

De elektrische inertie bijverwarming

Aterno heeft zijn beroemde inertieradiator voorzien van vier zwenkwieltjes. Deze mobiele bijverwarming levert, net als zijn immobiele tegenhanger, een aangename en perfect homogene warmte. Om aan uw wensen en behoeften te kunnen voldoen, bestaat deze radiator in verschillende maten en capaciteiten. U kunt hem gemakkelijk verplaatsen doorheen uw huis, zonder sporen na te laten op de vloer.

Wat veiligheid betreft, is er niets aan het toeval overgelaten. Het toestel is voorzien van een valschakelaar. Als de bijverwarming per ongeluk omvalt, schakelt het toestel zich automatisch uit. Van zodra u het opnieuw recht zet, springt het toestel meteen terug aan.

Specificaties van de Aterno radiatoren

Model Sterkte Breedte Hoogte Diepte
Alpha XRM 2100 2100 W 120 cm 60 cm 11 cm
Alpha XRM 1800 1800 W 80 cm 60 cm 11 cm
Alpha XRM 1500 1500 W 80 cm 60 cm 11 cm
Alpha XRM 1200 1200 W 80 cm 60 cm 11 cm
Alpha XRM 950 950 W 47,5 cm 60 cm 11 cm