Elektrische bijverwarming

De elektrische bijverwarming kan u volgen waar u ook gaat. Daardoor geniet u van een aangename temperatuur in uw volledige woning, welk seizoen dan ook. Het juiste verwarmingssysteem kiezen is de enige voorwaarde.

De rol van de bijverwarming

Zoals de naam al doet vermoeden, hoeft de bijverwarming niet continu aan te staan. Ze is er om op occasionele basis gebruikt te worden. Dit type elektrische verwarming kan erg nuttig zijn in verschillende situaties:

  • Uw verwarming begeeft het. Dat rampscenario kan dagenlang aanslepen.
  • Uw hoofdverwarming is niet peformant genoeg.
  • Sommige ruimtes (garage, veranda of zolder) beschikken niet over een eigen radiator.
  • De centrale verwarming blijft uit tijdens de warmere maanden. Overdag zorgt de zon voor de nodige warmte, maar ’s ochtends en ’s avonds wordt het frisser in het huis.

De verschillende modellen van elektrische bijverwarming

De elektrische bijverwarming is handig en eenvoudig in gebruik en kan gemakkelijk verplaatst worden. Ze is namelijk voorzien van een voet, een handvat en wieltjes. Eenmaal de bijverwarming op de juiste plaats staat, volstaat het om de stekker in het stopconctact te pluggen en gewoon te ontspannen. Het niveau van thermisch comfort dat dit toestel biedt, hangt af van de gekozen technologie.

De blazende bijverwarming

De goedkope blazende bijverwarming van Aterno werkt volgens een behoorlijk rudimentair proces en is ideaal voor kleine ruimtes. Het ventilatiesysteem verwarmt de lucht in de omgeving via elektrische weerstand. De eerste effecten zijn onmiddellijk voelbaar. In het omgekeerde geval, bij het afzetten van de verwarming, daalt de temperatuur echter net zo snel. Een ander nadeel is dat dit systeem verantwoordelijk is voor een hoog energieverbruik.

De convectiekachel

Deze bijverwarming treedt snel in werking. De koude lucht wordt opgezogen door het onderste deel van de radiator. Vervolgens wordt die lucht verwarmd uitgezonden door het bovenste deel van het toestel. Deze beweging brengt wel stof met zich mee. Dit type verwarming is dus niet aangeraden voor personen die last hebben van bepaalde allergieën. Het is ook zo dat er een instroom van koude lucht ontstaat van zodra u het toestel uitzet.

De olieradiator

De olieradiator zorgt voor een echt gevoel van comfort, omdat het gebruikmaakt van de kracht van een warmteoverdrachtsvloeistof. Uitgerust met een kamerthermostaat, past het toestel de temperatuur aan aan uw wensen. Deze elektrische verwarming is echter niet perfect. Ten eerste verbruikt het veel energie. Ten tweede worden de calorieën door convectie geretourneerd. Ten slotte is het toestel omvangrijk en soms zwaar, wat niet praktisch is voor een elektrische straler.

De inertie bijverwarming

Aterno heeft een mobiele inertieradiator ontworpen. Dankzij de zwenkwieltjes beweegt hij zich gemakkelijk doorheen uw hele huis. Deze elektrische radiator heeft dezelfde kenmerken als het klassieke model. Hij zorgt voor een aangename en perfect homogene warmte. Dat extra comfort gaat niet gepaard met een hogere kostprijs, integendeel. U stelt het toestel met gemak in met behulp van de slimme thermostaat. Wat betreft de veiligheid is deze radiator voorzien van een valschakelaar. Als hij dus per ongeluk omvalt, schakelt hij automatisch uit.