Bijverwarming

De bijverwarming dient voor ad hoc en lokaal gebruik. Het toestel vervangt uw primaire verwarmingssysteem niet. Ze verwarmt slechts bepaalde delen van uw woonst, waar de basis radiator weinig performant of niet bestaande is. We kunnen twee types onderscheiden: de elektrische radiatoren en de kachel.

Elektrische bijverwarming

Elektrische verwarming is een handige bijverwarming die gemakkelijk is in gebruik. Ze vereist slechts één iets om te kunnen functioneren: een stopcontact. Het toestel wordt zonder moeite aangesloten in elke ruimte van uw woonst en neemt niet per se veel plaats in. Er is een ruime keuze aan afmetingen en design beschikbaar. Afhankelijk van uw wensen en behoeften, is er een elektrische kachel die precies bij u past. De modellen op wieltjes kunnen u volgen u waar u ook gaat. De vaste radiatoren met wandmontage dienen als bron van warmte voor de kamers in uw huis die niet voorzien zijn van verwarming, zoals de kelder of de zolder. De kers op de taart: deze energie stoot geen CO2 uit en zorgt voor het behoud van de luchtkwaliteit in uw huis.

De mobiele inertieradiator: comfort en zuinigheid

De convectiekachel, de blazende verwarming, de olieradiator of de straalkachel. Er zijn heel wat soorten elektrische bijverwarming, maar niet alle technologieën bieden hetzelfde niveau van warmtecomfort. Ze zijn bovendien gekend omwille van hun hoog energieverbruik. Daarom is Aterno op zoek gegaan naar een zuinige en toch aangename oplossing.

De verwarmingsfabrikant heeft een mobiele inertieradiator ontwikkeld, op basis van de vuurvaste steen, de Kalith®. Deze bijverwarming zorgt voor een aangename, homogene, continue en vooral op maat bepaalde warmte. Daartoe beschikt ze over een slimme thermostaat die de temperatuur regelt tot op de halve graad. U geniet dus van het vermogen van een echt verwarmingssysteem en bespaart tegelijkertijd op uw energieverbruik.

Wat betreft de veiligheid, heeft Aterno nietsover het hoofd gezien. De voorkant van de radiator blijft lauw tijdens het gebruik. Het toestel is bovendien voorzien van een valschakelaar. Bij onverwachtse val schakelt het toestel zich automatisch uit.

De kachels, bijverwarming op basis van verbranding

Een kachel is een erg krachtige manier om bij te verwarmen Het toestel is in staat een kleine woonst in haar geheel goed te verwarmen. Enige minpunt: de logistiek. Hij moet regelmatig getermperd worden. Bovendien moet er plaats zijn om het hout of de gas- of petroleumflessen te stockeren. Doordat het toestel zwaar en omvangrijk is, is de kachel ook niet overal te installeren en is het niet gemakkelijk te verplaatsen. Sommige modellen moeten, aangesloten worden op een schoorsteen, waardoor de installatie nog moeilijker is.

Er bestaan vijf types kachels:

  • De houtkachel, die gevoed kan worden aan de hand van houtblokken of pellets.
  • De gaskachel.
  • De bio ethanol kachel.
  • De petroleumkachel, die een onaangename geur verspreidt bij het opstarten.
  • De oliekachel, die ook een sterke geur loslaat. In deze beide gevallen is het belangrijk om uw woonst goed te verluchten om een optimale luchtkwaliteit te behouden.

Het is sterk aan te raden om aandacht te besteden aan de kwaliteit van uw apparatuur. Defecte bijverwarming kan erg gevaarlijk zijn. Soms is het nodig om een veiligheidsafstand van één meter te handhaven rond het apparaat, omdat de voorwand snel heet kan worden.

Elektrische bijverwarming

elektrische bijverwarming

Om occasioneel een ruimte te verwarmen, komen meerdere types elektrische bijverwarming in aanmerking.

Mobiele bijverwarming

mobiele bijverwarming

Er bestaat een ruime keuze van minder en meer praktische mobiele bijverwarmingstoestellen, waaronder de oliehoudende radiator, de petroleumradiator en de elektrische.