De zuinige elektrische centrale verwarming

Energie besparen is voor ons allemaal een hoofdbekommernis. Het is immers van essentieel belang voor het milieubehoud én om onze energie-uitgaven te drukken.

Energiebesparingen: 5 eenvoudige handelingen om uw verwarmingsfactuur te verlagen

 1. Pas de verwarmingstemperatuur aan aan uw gebruik van de kamer. Het heeft geen zin een kamer te verwarmen die u niet of nauwelijks gebruikt.
 2. Verlaag de temperatuur ‘s nachts met 2 tot 4°C: 1°C minder zorgt voor een besparing van 7 %. Waarom een kamer warm stoken als u ligt te slapen? Een extra deken opleggen kost minder dan de verwarming laten draaien. Bovendien slaapt u minder goed als het te warm is!
 3. Laat uw verwarming niet draaien als u er niet bent: stel gewoon een lagere temperatuur in of gebruik de “vorstvrij”-functie bij langere afwezigheid
 4. Regel en programmeer uw verwarming.
 5. Sluit uw rolluiken ‘s nachts om warmteverlies te voorkomen.

Volgens ADEME, het Franse agentschap voor milieu en energiebeheer, biedt een regelsysteem dat de verwarming aanstuurt afhankelijk van een ingestelde temperatuur besparingsmogelijkheden. Die worden nog versterkt door een programmeerbare schakelklok om de temperatuur automatisch te verlagen ‘s nachts of als het huis leeg is.

Berekenen hoeveel de verwarming kost, is belangrijk om te kunnen besparen.

Berekenen hoeveel de verwarming kost, is belangrijk om te kunnen besparen.

Zuinige centrale verwarming: de oplossingen van Aterno

Het bureau voor statistiek INSEE berekende het volgende: “De huishoudelijke energie-uitgaven gaan grotendeels naar verwarming (71 %), gevolgd door verlichting en huishoudelijke apparaten (13 %), warm water (10 %) en ten slotte de bereiding van voedingsmiddelen” (bron).

Nu, met de stijging van de energieprijzen, met name door de crisis van de fossiele brandstoffen, staan we in het algemeen anders tegenover verwarming. We zoeken oplossingen om energie te besparen en onze uitgaven op lange termijn te verminderen.

Besparen kan immers altijd, maar het mag niet ten koste gaan van uw comfort.

Aterno behoorde altijd al tot de voorhoede van de vernieuwers. Daarom verheugt het ons u de ideale oplossing te kunnen bieden met onze inertieradiatoren, die een optimaal comfort garanderen, gelijk te stellen met dat van centrale verwarming, samen met een reeks bijbehorende apparaten die wij hebben ontwikkeld om nog meer besparingen mogelijk te maken.

Wat wij u bieden :

 • Een exclusieve Aterno-verwarmingskern van vuurvaste steen, die een zeer hoge warmteaccumulatie mogelijk maakt. Wij zijn de enige fabrikant die een steen van 4 cm gebruikt. Daardoor is het accumulatievermogen dubbel zo groot. Ons productieproces is absoluut innoverend en exclusief: een weerstand van chroom-nikkel wordt ingewerkt in een Kalith-steen die bestaat uit een uniek, absoluut ecologisch materiaal. Dat creëert een perfecte band tussen de steen en de weerstand. De accumulatie is maximaal en de afgifte is ideaal.
 • Inertieradiatoren, de vrucht van jarenlang onderzoek en ontwikkeling, zijn uitgerust met de meest geavanceerde technologie en combineren de drie verwarmingstechnieken in perfecte harmonie: convectie, accumulatie en straling.
 • Een krachtige en programmeerbare draadloze thermostaat die iedere radiator stuurt en aanzienlijke besparingen mogelijk maakt, zonder het comfort aan te tasten. Bij instapmodellen of elektrische convectieradiatoren van een oudere generatie is het temperatuurbeheer rudimentair (vaak met cijfers van 1 tot 6 bijvoorbeeld) en weinig precies. Met de nieuwe elektrische verwarming van Aterno kunt u de thermostaat regelen op een halve graad precies. De gebruiksvriendelijke apparaten kunnen op elk moment heel precies de ingestelde temperatuur en de kamertemperatuur weergeven, wat energiebesparingen mogelijk maakt.
 • Het meest volledige gamma op de markt, zodat u steeds kunt kiezen voor een Aterno-radiator met een vermogen dat afgestemd is op de te verwarmen kamers. Dat voorkomt overdimensionering.
 • De Aterno-voorrangsschakelaar die automatisch uw elektriciteitsbehoeften beheert door uw elektriciteitsabonnement te optimaliseren. Met een abonnement van 9 kVA kunt u bijvoorbeeld beschikken over 15 kVA aan elektrische apparaten.
 • Een frontale warmteafgifte voor een perfecte verspreiding van de warmte in het midden van de kamer en ribbels die speciaal ontworpen zijn om de warmtestraling te optimaliseren.
 • In Frankrijk gefabriceerde radiatoren om u de beste garanties te bieden op het gebied van betrouwbaarheid en veiligheid.

Aterno heeft het krachtigste elektrische verwarmingssysteem op de markt ontwikkeld, zodat zijn gebruikers kunnen genieten van het beste comfort en een eenvoudige, zuinige en efficiënte verwarmingsoplossing.