Elektrische centrale verwarming

Elektrische centrale verwarming

Dat elektrische centrale verwarming actueel is, komt omdat elektrische CV nu beter presteert dan klassieke centrale verwarming (op gas, stookolie of hout).

Lange tijd lag de nadruk op het comfort dat centrale verwarming biedt. Welnu, elektrische verwarming biedt nu alle voordelen van CV en is bovendien veel flexibeler doordat het geen onderhoud vereist, er geen kapwerken zijn voor de installatie, er een intuïtieve bediening is, enz.

 

Is een elektrische centrale verwarming dan zuiniger?

Verlaag uw verwarmingsfactuur met de zuinige elektrische CV van Aterno.

Het bureau voor statistiek berekende het volgende:

“De huishoudelijke energie-uitgaven gaan grotendeels naar verwarming (71 %), gevolgd door verlichting en huishoudelijke apparaten (13 %), warm water (10 %) en ten slotte de bereiding van voedingsmiddelen”

(bron).

Nu, met de stijging van de energieprijzen, met name door de crisis van de fossiele brandstoffen, staan we in het algemeen anders tegenover verwarming. We zoeken oplossingen om energie te besparen en onze uitgaven op lange termijn te verminderen.

Besparen kan immers altijd, maar het mag niet ten koste gaan van uw comfort.

We verheugen ons erop u het ideale alternatief van traditionele centrale verwarming te kunnen bieden. Onze performante inertieradiatoren garanderen een optimaal en ongekend comfort en kunnen vanuit 1 punt elk afzonderlijke ingesteld en aangestuurd worden.

Wat wij u bieden :

 • Draadloze thermostaat
  Een krachtige en programmeerbare draadloze thermostaat die iedere radiator onafhankelijk aanstuurt en zo aanzienlijke besparingen mogelijk maakt, met optimaal comfortbehoud welteverstaan.
 • Snelle en nauwkeurige warmte
  Met de elektrische verwarming van Aterno kunt u de thermostaat regelen tot op een halve graad nauwkeurigheid.
  De gebruiksvriendelijke apparaten kunnen op elk moment heel precies de ingestelde temperatuur en de kamertemperatuur weergeven, wat energiebesparingen mogelijk maakt.
 • Het meest volledige gamma op de markt
  zodat u steeds kunt kiezen voor een Aterno-radiator met een vermogen dat afgestemd is op de te verwarmen kamers.
  Dat voorkomt over- of onderverwarmen, met alle gevolgen (verlies comfort, te hoge rekening) van dien.
 • Dosering electriciteitsbehoefte
  De Aterno-voorrangsschakelaar beheert en doseert automatisch uw elektriciteitsbehoeften door uw elektriciteitsabonnement te optimaliseren.
  Met een abonnement van 9 kVA kunt u bijvoorbeeld beschikken over 15 kVA aan elektrische apparaten.
  Dit kan technisch lijken, maar we leggen u dit met plezier aan de telefoon of in gesprek uit.
 • Frontale warmteafgifte
  voor een perfecte verspreiding van de warmte in het midden van de kamer en ribbels die speciaal ontworpen zijn om de warmtestraling te optimaliseren. Het is dus geen warmeluchtblazer met laag comfort zoals bij zovele andere energieverslindende modellen van andere merken

opti-centrale aterno

Eigenlijk wel de beste

Aterno heeft het krachtigste elektrische centrale verwarmingssysteem op de markt ontwikkeld, zodat zijn gebruikers kunnen genieten van het beste comfort en een eenvoudige, zuinige en efficiënte verwarmingsoplossing.