De handdoekradiator

In de badkamer is het aangenaam om het lekker warm te hebben. De aanbevolen temperatuur is 22° C. Om deze gewenste temperatuur te bereiken, moet de handdoekradiator tegelijkertijd performant, reactief en veilig zijn.

Welke energiebron gebruiken voor uw handdoekradiator?

Net als bij een klassieke radiator zijn er verschillende soorten beschikbaar.

  • De elektrische verwarming: is eenvoudig te installeren en volledig autonoom. De elektrische verwarming kent verschillende technologieën, waaronder blazend, stralend en inertie. De beste optie blijft ongetwijfeld de inertietechnologie, omdat het een zachte en perfect homogene warmte genereert.
  • De water verwarming: deze radiator is aangesloten op de centrale verwarming, wat niet altijd praktisch is in de zomer. Wanneer uw centrale verwarming uit staat, dan geldt hetzelfde voor uw handdoekradiator.
  • De gemengde radiator: de radiator met gemengde technologie functioneert in de winter via de centrale verwarming en gaat in de zomer over op elektrische modus.

De verschillende soorten elektrische verwarming voor in de badkamer

De handdoekradiator wordt alsmaar populairder voor badkamers, omdat de klassieke radiator soms te veel plaats inneemt. Naast het verwarmen van de handdoeken, is het toestel esthetisch, neemt het weinig ruimte in beslag en biedt de radiator, afhankelijk van het model, een zeer aanzienlijk warmtecomfort, vooral op grijze dagen.

  • De wand handdoekradiator: is de meest voorkomende op de markt. Het toetsel rust op een drager die vastgehecht is aan de muur. Dit type apparaat bestaat enerzijds uit een verwarmingselement en anderzijds uit staven om uw handdoeken aan te hangen. Het toestel is verkrijgbaar in vele kleuren, waardoor u de radiator perfect kan integreren in het interieur van uw badkamer.
  • De draaibare handdoekradiator: in tegenstelling tot het wand model dat vast staat, kan dit model geopend worden. Het is ofwel asymmetrisch (het opent langs rechts of langs links) of het heeft een 180° systeem (het komt naar voren). Deze verplaatsingen laten het toe om de de ruimte optimaal te verwarmen. Ook dit toestel kan geleverd worden in diverse kleuren.
  • De design handdoekradiator: komt in decoratieve modellen en verschillende kleuren. Aangezien deze radiator een echt decoratief element is, verliest het een deel van zijn verwarmingscapaciteit.

Zo verwarmt het toestel vaak enkel de handdoeken en niet de volledige Door het design aspect is deze radiator bovendien ook duurder.
Merk tenslotte op dat er drie soorten buizen beschikbaar zijn: ronde buizen (sober design en een minimaal oppervlak voor het drogen van de handdoeken), platte buizen (handig, ze bieden een groter droogoppervlak) en grote bladen (decoratief en performant met een groot verwarmingsoppervlak).

Spécifications

Model Sterkte Breedte Hoogte Diepte
Alpha XRSB 1600 “boost” van 1050 tot 1600 W 47,5 cm 95 cm 11 cm*
Alpha XRSB 1350 “boost” van 800 tot 1350 W 47,5 cm 60 cm 11 cm*
Alpha XRSB 1200 1200 W 47,5 cm 95 cm 11 cm*
Alpha XRSB 1000 1000 W 47,5 cm 95 cm 11 cm*
Alpha XRSB 950 950 W 47,5 cm 60 cm 11 cm*

* Diepte uitgezonderd van de handdoekhouders.