De elektrische radiator voor de badkamer

Water en elektriciteit zijn geen goede combinatie. Om elk risico van elektrocutie te vermijden, moet de elektrische radiator in de badkamer voldoen aan een aantal veiligheidsvoorzorgen zonder uw geniet-moment minder aangenaam te maken.

De elektrische radiator voor de badkamer van Aterno

In de badkamer is het aangenaam om het lekker warm te hebben. De handdoekradiator heeft niet alleen de functie om handdoeken te verwarmen, maar ook de badkamer in zijn geheel. Aterno heeft een inertieradiator ontwikkeld die comfort, performantie alsook veiligheid combineert. Verticaal en voorzien van de befaamde vuurvaste steen, de Kalith®, verspreidt de radiator een aangename warmte, perfect homogeen vanaf vloer tot plafond. Dit model is daarenboven voorzien van handdoekdragers om handdoeken gemakkelijk op te hangen.

Het vermogen van de elektrische radiator voor de badkamer

Het vermogen van de radiator speelt een cruciale rol. Als de radiator niet krachtig genoeg is, zal het langer duren alvorens de badkamer verwarmd is. Om deze indicator te bepalen, spelen verschillende factoren een rol: de oppervlakte van de kamer, de oriëntatie en de isolatie.

De Eco-Boost functie om uw comfort te vergroten

De elektrische radiator voor de badkamer van Aterno is voorzien van een Eco-Boost-functie voor uitzonderlijk comfort. Het principe is eenvoudig. Deze functie verhoogt onmiddelijk de temperatuur met 5° C gedurende 30 minuten (waarna u de functie uiteraard kunt herinschakelen). Deze Eco-Boost-functie voorkomt dat u te veel energie verbruikt door de kamer onnodig te verhitten voor of na het gebruiken van de badkamer.

De veiligheidsnormen voor elektrische apparaten

De badkamer is een speciale ruimte. Het aandeel vocht en condens is hoger dan in andere kamers. Daarom moet de elektrische radiator in de badkamer volledig voldoen aan de veiligheidsnormen om elektrocutie te voorkomen. Drie indicaties op het etiket verzekeren u dat het toestel voldoet aan de nodige veiligheidsnormen:

  • De norm NF elektriciteit. Alle apparatuur is verplicht NF gestempeld te worden alvorens het op de markt mag worden gebracht.
  • De beschermingsfactor (SPF). Het bestaat uit twee cijfers, die het niveau van bescherming weergeven van de radiator zelf en het omhulsel tegen aanrakingen met vaste en vloeibare materialen. Idealiter is de SPF van handdoekradiatoren 24. Vanaf dit niveau van beschermingsfactor is het toestel bestand tegen stevige voorwerpen en multidirectionele waterspatten.
  • De isolatieklasse. Elektrische apparaten voor de badkamer hebben een isolatieklasse II. Dit betekent dat de toestellen dubbel geïsoleerd zijn en niet met de grond verbonden zijn via metalen onderdelen. Ze kunnen ook tot de klasse III behoren. Deze modellen zijn voorzien van een transformator SELV (Safety Extra Low Voltage).
    De elektrische radiator voor de badkamer van Aterno voldoet aan alle bovenvernoemde criteria en nog veel meer.