De bijverwarming voor de badkamer

In de badkamer is verwarming onontbeerlijk. Het is onhoudbaar om verwarming te moeten missen en dat bijna het hele jaar door. De handdoekradiator is soms niet krachtig genoeg om de ruimte optimaal te verwarmen. Het komt ook voor dat een panne hem tegenhoudt om zijn taak te vervullen. Op zo’n moment kan de bijverwarming u een snelle en gemakkelijke oplossing bieden. Blazer of inertie, aan jou de keuze.

De blazer, een oplossing als bijverwarming voor uw badkamer

Onder de badkamer radiatoren is de elektrische blazer de ideale bijverwarming voor kleine ruimtes. Dankzij de klein afmeting van het toestel, kan in de kleinste hoeken van de badkamer geplaatst worden en nog steeds een design toets geven aan uw badkamer. Elk detail van het apparaat is tot in de puntjes verzorgd. Sommige modellen zijn gekenmerkt door, bijvoorbeeld, chroom, staal of stralend glas.

De werking van de blazer

Het principe van de blazer is gebaseerd op het proces van geforceerde convectie. Zijn werking is vergelijkbaar met het vereenvoudigde proces van een ventilator. Het apparaat capteert de lucht uit zijn omgeving, verwarmt die lucht met behulp van een elektrische weerstand om de verwarmde lucht uiteindelijk op de juiste temperatuur en op de gewenste plek te herinjecteren. De effecten zijn vrijwel meteen voelbaar, maar verdwijnen even snel zodra de verwarming uitstaat. Het systeem “vermengt” eerder de hete lucht dan de lucht echt te verwarmen. Andere nadelen waarmee rekening moet gehouden worden: het behoorlijk grote aantal decibels en een hoog energieverbruik.

De mobiele verwarmingsradiator van Aterno

Het is aangenaam om het lekker warm te hebben. Hiervoor heeft Aterno zijn beroemde inertieradiator uitgerust met multidirectionele wieltjes. Het toestel volgt u met gemak doorheen het hele huis. Opgepast, in de badkamer heeft hij echter een specifieke plaats, gelegen in zone 3 (op een afstand van meer dan 60 cm van het bad en/of de douche). Deze bijverwarming biedt u het Aterno comfort. Het doel is om u te voorzien van een aangename en perfect homogene warmte. De mobiele radiator beschikt bovendien over een slimme thermostaat. Het apparaat regelt zichzelf en dit tot op de halve graad, zonder uw veiligheid uit het oog te verliezen. De stalen mantel van het toestel garandeert de duurzaamheid en zorgt ervoor dat het schok- en krasbestendig is. Het heeft ook een valschakelaar, waardoor het toestel zich automatisch uitschakelt van zodra het omvalt.

Merk op, de elektrische handdoekradiator is niet beschikbaar in de mobiele versie. Het voldoet aan alle veiligheidsnormen van deze waterhoudende kamer en wordt dan ook geplaatst in de veiligheidszone 2.

Veiligheidsnormen in de badkamer

Net als alle andere elektrische apparatuur, kan de bijverwarming niet goed tegen water. Om het toestel correct te installeren in de badkamer, is het belangrijk een aantal regels te respecteren:

  • Dubbele isolatie beschermt het toestel tegen opspattend water in alle richtingen.
  • Afhankelijk van de isolatieklasse, wordt het toestel geplaatst in veiligheidszone 2 (klasse II) of 3 (klasse I). Er moet een minimale afstand van 60 cm zijn tussen de radiator en de douche en / of het bad.
  • Door middel van de differentieelschakelaar met een stroomsterkte van 30 mA sluit u het toestel direct aan op het elektriciteitsnet in uw huis.