Badkamer verwarming

Er komt meer bij kijken dan u denkt als u uw badkamer voldoende wil verwarmen. De plaatsing van het toestel, de gebruikte technologie, het isolatievermogen, het gebruiksgemak, de reactiviteit en het vermogen van het toestel, zijn stuk voor stuk belangrijke elementen om over na te denken, als u op een veilige en performante manier uw badkamer wil verwarmen.

De handdoekradiator voor de badkamer

Aangesloten op hetzij de centrale verwarming, hetzij het elektriciteitsnet, biedt de handdoekradiator bovenop warme handdoeken ook nog de efficiëntie van een klassieke radiator. Maar niet elke technologie zorgt voor precies hetzelfde gevoel van comfort. De inertie technologie is het neusje van de zalm binnen het gamma van elektrische radiatoren.

De inertie verwarming van Aterno maakt gebruik van het vermogen van haar befaamde vuurvaste steen, de Kalith®. Deze kern van verwarming accumuleert de warmte om die zo beter te herverdelen onder de vorm van warmtestraling. Op die manier is het in de volledige ruimte altijd even warm. Bovendien neemt deze badkamer radiator slechts een minimum van plaats in.

Elektrische bijverwarming in de badkamer

In de badkamer is het belangrijk om het lekker warm te hebben. De ideale temperatuur ligt, in het algemeen, rond de 22° C. Om dit niveau te bereiken, kan het noodzakelijk zijn om een extra verwarmingselement te voorzien in de badkamer. Ook in dit geval kunt u kiezen voor het systeem van Aterno. Als specialist in elektrische verwarming heeft Aterno een mobiele radiator ontwikkeld. Uitgerust met praktische wieltjes, volgt hij u met gemak doorheen het hele huis en garandeert hij u daarbij een aangename continue warmte.

De badkamer, een beveiligde ruimte

Water is alom aanwezig in de badkamer.

Badkamer verwarming die voldoet aan de veiligheidsnormen

De badkamer radiator verschilt lichtjes van de radiatoren die in de andere kamers van uw huis geïnstalleerd zijn. De radiatoren moeten namelijk over een elektrische apparatuur beschikken, die speciaal ontworpen is om hoge vochtigheid aan te kunnen. Deze toestellen moeten daarom verplicht beschikken over een klasse II isolatie en beschermingsfactor (SPF) van 24. Een andere factor die geldt als kwaliteitsgarantie is: de norm NF elektriciteit.

De positie van de badkamer radiator

De radiator bevestigt u best niet eender waar in de badkamer. Er moet een veilige afstand gerespecteerd worden. Volgens de norm NF C 15-100, moet de radiator minstens 60 cm verwijderd zijn van de douche en/of het bad (zone 2). Zo vermijdt u elk direct contact met water. Een ander niet te verwaarlozen element is de differentieelschakelaar. Vanaf een stroomsterkte van 30 mA, schakelt hij automatisch de stroom uit in geval van een probleem.

Specificaties van de Aterno radiatoren

Model Sterkte Breedte Hoogte Diepte
Alpha XRSB 1600 “boost” van 1050 tot 1600 W 47,5 cm 95 cm 11 cm*
Alpha XRSB 1350 “boost” van 800 tot 1350 W 47,5 cm 60 cm 11 cm*
Alpha XRSB 1200 1200 W 47,5 cm 95 cm 11 cm*
Alpha XRSB 1000 1000 W 47,5 cm 95 cm 11 cm*
Alpha XRSB 950 950 W 47,5 cm 60 cm 11 cm*

* Diepte uitgezonderd van de handdoekhouders.

Handdoekradiator voor de badkamer

Handdoekradiator voor de badkamer

Het is niet eenvoudig om een handdoekradiator te kiezen. Er bestaan verschillende soorten technologieën die in mindere of meerdere mate esthetisch zijn.

Elektrische bijverwarming in de badkamer

Elektrische bijverwarming in de badkamer

Uw badkamerverwarming is niet altijd performant genoeg. Een extra radiator kan helpen om uw badkamer optimaal te verwarmen.

Badkamer radiator

Badkamer radiator

Niet alleen de elektrische toestellen, maar ook de badkamer radiator moet voldoen aan een aantal veiligheidsvoorschriften.