Elektrische verwarmingOntdek de elektrische verwarming van Aterno: de meest zuinige elektrische verwarming op de markt met levenslange garantie

Elektrische verwarming Aterno

Zuinige elektrische verwarming van de laatste generatie

De elektrische radiatoren van Aterno zijn de absolute top in comfort, energiezuinigheid en spitstechnologie. Ze blinken uit in een zachte en snel gegenereerde warmte, die mooi over de kamer verdeeld wordt. Maar mooie woorden kunnen niet alles vertellen over onze elektrische verwarmingstoestellen. Feiten daarentegen wel:

 1. Garantie: levenslange garantie op de verwarmingssteen (Kalith®-technologie) en 25 jaar op de elektrische radiator zelf.
 2. Eenvoudige installatie: geen kapwerken voor de installatie.
 3. Zachte en constante warmte: warmte naar het midden van de kamer en niet naar het plafond.
 4. Europees (Frans) product: geen “made in China".
 5. Uiterst zuinige elektrische verwarming: enige elektrische verwarming in België met AA-energielabel.

Vraag uw gratis brochure aan over elektrische verwarming

Zuinige elektrische verwarming: ontdek het ruim aanbod elektrische verwarmingstoestellen


Een ruime keuze uit verschillende elektrische verwarmingstoestellen:

Ontdek de 19 voordelen van Aterno elektrische verwarming

1ste troef: Werkelijk zeer zuinige elektrische verwarming

De Aterno elektrische verwarmingstoestellen laten u toe om te bezuinigen zonder te besparen op uw comfort of uw gemoedsrust.

 1. De lage installatiekost
  Er zijn nagenoeg geen installatiekosten en bovendien kunt u van een 6% verlaagd BTW-tarief genieten op elke radiator die door Aterno geïnstalleerd wordt, op voorwaarde dat uw woning meer dan vijf jaar oud is.

 2. Het onderhoud
  U hoeft geen ingewikkeld systeem met onderhoudscontract of herstellingen te voorzien. Geen schoorsteenvegen noch warmteverlies via het schoorsteenkanaal. Of het jaarlijks ontluchten, problemen met de boiler op te starten tijdens de winter…

 3. Het verbruik: goedkoop elektrisch verwarmen
  Zodra de gewenste temperatuur is bereikt, stopt de thermostaat de elektriciteitstoevoer van de radiator die dan voldoende warmte heeft opgeslagen dankzij de hoogtechnologische accumulatorstenen (een exclusiviteit van Aterno). Zonder dat het ook maar een cent extra zou kosten, gaan deze geleidelijk en over een lange periode de opgeslagen warmte vrijgeven. Vervaardigd uit materialen die een hoog en regelmatig rendement verzekeren voor de thermische uitwisseling, verspreidt de Aterno-radiator overal in de ruimte dezelfde zachte en aangename warmte.

De reële kost wordt ook berekend in functie van de levensduur van de elektrische radiator: het verwarmingselement van alle Aterno radiatoren is levenslang gewaarborgd. Met Aterno telt elke cent.

2de troef: Een perfect moduleerbare verwarming!

Voorziet u vandaag in een bepaalde ruimte van uw woning een radiator, later in een andere en misschien binnenkort wel in uw hele woning? Geen probleem: Aterno radiatoren zijn volledig moduleerbaar!

Jazeker, de elektrische radiatoren van Aterno hoeft u niet in één keer in uw hele woning te installeren. U kunt beginnen met de voornaamste ruimte (zitkamer, eetkamer)… Vervolgens kunt u de radiatoren in uw keuken en in uw slaapkamer installeren, hierna de andere slaapkamers of de badkamer en ga zo maar verder! Aterno-radiatoren installeert u wanneer het u past, in functie van uw behoeftes en zonder bijkomende kosten. Vergeleken met andere systemen die u verplicht bent meteen in uw hele woning te installeren is dit een belangrijke troef.

3de troef: Eenvoudige en snelle installatie!

Als hoofd-of als bijverwarming: de elektrische radiatoren van Aterno kunnen zowat overal zonder ingreep geïnstalleerd worden. U plaatst de radiator in de gewenste ruimte, op de plaats die u zelf kiest, van de kelder tot de zolder. Geen buizen of ketel te installeren of plaats of ruimte te voorzien om brandstof op te slaan, geen schoorsteenbemanteling, geen installatiewerken die de dagelijkse gang van zaken vestoren. De Aterno-radiator sluit u eenvoudig aan op elke conforme elektrische aansluiting. U drukt op de schakelaar: hij werkt! De temperatuur zal exact zijn wat u koos, van de kelder tot de zolder. Discreet en aangenaam voor het oog, met muurbevestiging, staand of mobiel: hij vervult zijn opdracht doeltreffend en nauwkeurig. Aterno is synoniem met uitzonderlijk eenvoudig gebruik:

 • Als hoofdverwarming
  Van de installeringsstudie tot de levering, van de installatie tot het aanzetten: de in heel België aanwezige ATERNO-teams staan voor alles in

 • Als steun-of deelverwarming
  Uw mobiele radiator heeft genoeg aan een stopcontact 16A – 220V met aarding.

4de troef: Discretie en nauwkeurigheid

Elke elektrische radiator werkt zelfstandig en kan tot op een halve graad nauwkeurig geregeld worden dankzij zijn ultraprecieze en draadloze omgevingsthermostaat: werkelijk ideaal.

De elektrische verwarming met slimme thermostaat (of digitale temperatuursensor) beantwoordt aan de strengste eisen die Europa stelt aan gebruiksgemak en veiligheid. De “Opti-Eco” is een draadloze thermostaat die u plaatst waar u dat wenst. Het is elektronisch verbonden met de radiator, zonder lelijke bekabeling die rondslingert in de ruimte. Bovendien is het zeer eenvoudig het gebruik: u stelt de temperatuur die u wenst in met een “+” en een “-” knop. Een kind kan het! De thermostaat bewaakt de temperatuur voortdurend. Ze kan afgelezen worden zodat u weet welke temperatuur het vertrek heeft. De thermostaat waarborgt altijd de juiste, zuinige warmte. U kunt naargelang u een vertrek op dat moment gebruikt de temperatuur bijstellen, rekening houdend met de ligging, het uur van de dag of het seizoen.

5de troef: Een onvergelijkbaar comfort

U bent graag thuis en heeft het dan graag comfortabel. U bent graag gerust. U weet dat uw verwarming doorslaggevend is om u goed te voelen, in alle opzichten. En dat u daarop geen concessies wilt doen.

Maar wist u dat het Aterno verwarmingssysteem werkelijk het toppunt is qua leefbaarheid? Aterno biedt u in alle ruimtes de zachte, constante en regelmatige warmte van centrale verwarming. Zo heeft u nooit meer koude voeten, u hebt geen last meer van te droge lucht (geen problemen meer met een droge keel…) Bovendien kunt u als u weggaat zelf het uur instellen waarop uw verwarming weer aangaat, zodat u in een goed verwarmd huis thuiskomt. Kortom: Aterno biedt u absoluut comfort, dag na dag…

Troef 6: De vrucht van het meest recente onderzoek…

De Aterno-technologie is vandaag als enige in haar categorie erkend door het Franse Wetenschappelijk en Technisch Bouwcentrum (cSTB*). Deze combineert zeer vooruitstrevend en betrouwbaar drie functies…

 1. Convectie of luchtbeweging:
  Deze wordt geleverd door een aluminium weerstand met multidirectionele schoepjes die een optimaal rendement geven. Omdat alles in een blok zit wordt de warmte ideaal verdeeld.
 2. Accumulatie: 
  Exclusieve accumulatorsteen ontwikkeld: de Kalith*. Een vooruitstrevende technologie en een unieke know how plus een zeer strenge selectie van specifieke materialen maken de Kalith bij uitstek geschikt voor optimale accumulatie en verdeling van de warmte, zodat u ideaal comfort krijgt voor een onvergelijkbare prijs. Het perfecte samengaan tussen het verwarmingselement en het materiaal maakt van het verwarmingselement van de radiator een waar technologisch wonder dat ATERNO u met een gerust hart levenslang waarborgt.
 3. Straling:
  De accumulatorstenen binnenin radiator verwarmen hun deel op voorhand op, terwijl de speciaal ontworpen sleuven het radiatoroppervlak nog vergroten. Praktisch het hele buitenoppervlak zorgt zonder temperatuurschokken voor een zachte, homogene en regelmatige straling (warmte-uitwisseling) van vloer tot het plafond. Gedaan met plots stijgende en dalende temperaturen, het onaangename gevoel van “koude voeten”… Want dat is het echte comfort dat u graag hebt. Het is de synergie tussen deze drie functies die van ATERNO de verwarming bij uitstek maakt. Uniek en onvergelijkbaar gezond, comfortabel en zuinig.


Aterno verwarmt uw ruimte en niet uw plafond…

Exclusief: het betreft hier wel degelijk een elektrische radiator die vooraan verwarmt. Bovendien is het rooster volledig herdacht en speciaal ontworpen om de warmteverdeling optimaal te maken. Door de warmte naar het centrum van de ruimte te verspreiden, vergroot deze factor nog die doeltreffendheid. De muren worden niet meer zwart. Bovendien vormt dit een ideale bescherming tegen stofophoping die het rendement aanzienlijk zouden verlagen. Het hele gamma is voorzien van deze vooruitstrevende technologie.

Een zeer verzorgde afwerking!
Aterno gebruikt dik staal dat speciaal zo vervaardigd werd opdat het zeer goed warmtegeleidend zou zijn. Dit kwaliteitsstaal is niet alleen gegalvaniseeerd maar bovendien bekleed met verhitte polymere epoxyhars waardoor het uitzonderlijk goed bestand is tegen schokken, krassen en roest en een perfecte afwerking vormt die u onmiddellijk op prijs stelt. Dun, extra plat (slechts 11 cm diep) en daardoor bijzonder discreet en zonder problemen passend in elk decor en welke stijl dan ook terwijl hij onophoudelijk voor uw comfort zorgt.

Troef 7: De ideale radiator voor elk gebruik…

Ontdek de 28 modellen van Aterno zodat u werkelijk kunt kiezen wat u nodig heeft!

Aterno is een volledig gamma met een onberispelijke afwerking. Modellen ontworpen voor verwarmingsvolumes die van klein tot zeer groot gaan en voor zeer verscheiden gebruik… Het is goed te weten dat het Aterno systeem in alle veiligheid en zuinigheid een doeltreffend antwoord biedt op al uw behoeftes:

 • Als hoofdverwarming
  Voor een volledig huis of appartement
 • Als bijverwarming
  Voor enkele van uw ruimtes
 • Als ondersteunende verwarming
  Continu of op specifieke momenten naargelang uw bezigheden. De mobiele elektrische radiatoren hebben wieltjes en volgen u op de voet. Zelfs naar de kelder, de zolder en de bijgebouwen waar u op een gegeven moment min of meer lang bezig bent voor uw werk of in uw vrije tijd. U zult overal profiteren van het comfort waaraan u gewoon bent geraakt dankzij Aterno zodat u zich overal in uw huis thuis voelt.
 • Als badkamerverwarming
  U kunt tot in de badkamer profiteren van Aterno dankzij het nieuwe gamma Optimal badkamer: uitzonderlijk doeltreffende en functionele modellen van klasse II (dubbele isolatie) en bestand tegen horizontale en vertikale waterspatten. Ze zijn strikt conform aan de NF CE-norm.

Troef 8: Automatische besturing van de Aterno elektrische radiator

Met de gecentraliseerde automatische programmatie regelt uw optie OPTI-CENTRALE de verwarming van één, twee of drie zones van uw woning naar keuze: zitkamer, eetkamer, slaapkamers, kantoor, keuken, badkamers enz…

U hoeft uw thermostaten niet meer afzonderlijk te regelen! Zo gebeurt de verwarming van elk vertrek van uw woning automatisch, zoals u dat wenst. Alles wordt in één keer voorgoed geprogrammeerd voor de dag en de nacht en u hoeft zelf niets meer te doen. Praktisch, comfortabel en zuinig, stuurt de OPTICENTRALE trouw de verwarming aan in heel uw huis of heel uw appartement met een vinger en een blik. 

Troef 9: Aterno waakt over uw besparingen

OPTIE ECOWAKEN: uw elektrische verwarming stopt onmiddellijk als u een venster openzet. En springt weer aan zodra u ze sluit! 

Een ruimte maar duur als u uw verwarming niet uitzet. Dankzij Ecowaken hoeft u niet meer elke radiator uit te zetten als u uw ruimte verlucht. De Ecowaken is een uiterst elke Aterno-radiator de opdracht geeft om te stoppen met te verwarmen. Deze wacht dan tot het venster gesloten is om onmiddellijk weer te beginnen met te verwarmen. U hoeft niets te programmeren, de Ecowaken houdt zich zelfstandig met alles bezig… Het werkt draadloos! 

Troef 10: Nog zuiniger

Kiest u voor OPTI-PILOTE: u optimaliseert en rentabiliseert uw abonnement met nog meer comfort, zonder bijkomende werken en zonder uw elektrische installatie te veranderen.

De OPTI-PILOTE laat u toe om over meerdere apparaten te beschikken tegen hetzelfde tarief zonder het minste risico dat uw installatie wordt afgesloten. Dit dank zij het automatisch beheer van uw stroomtoevoer op momenten van hoog verbruik (omleiding). Met bijvoorbeeld een abonnement van 9 KVA kunt u beschikken tot 15 KVA aan elektrische apparaten. De OPTI-PILOTE laat ook een automatische aanpassing toe van de verwarmingskosten aan de tariefopties (dubbel tarief…). De OPTI-PILOTE werkt draadloos en is eenvoudig te installeren en verenigbaar met alle Aterno-radiatoren.

Troef 11: Aterno is veiliger

Electriciteit is absoluut onklopbaar als het op veiligheid aankomt en Aterno is 100% verenigbaar met de meest veeleisende Europese normen.

Een rooster beschermt de toegang tot de weerstanden onder de radiator en verhindert kinderen of onvoorzichtige mensen om er hun vingers in te steken. De veiligheidsvoeler sluit onmiddellijk het stroomcircuit af bij oververhitting (bijvoorbeeld als er een doek over het apparaat hangt). Deze start de radiator automatisch op als deze weer op normale temperatuur is. Als u een radiator op voetjes kiest of op wieltjes dan is er geen enkel gevaar als het apparaat valt. Binnen in de radiator zit een val-stroomverbreker die onmiddelijk de stroomtoevoer afsluit als het apparaat meer dan 30 graden uit het lood hangt. Geen enkel risico voor u en uw gezin, de radiator blijft uitstaan tot u het weer recht zet.

Troef 12: Aanzetten vanop afstand

OPTIE OPTI-PHONE: u verwarmt alleen als u er gebruik van wilt maken. Van om het even waar volstaat een eenvoudig telefoontje.

Van om het even welke telefoon (een mobiel toestel of vanuit een kabine), waar u ook bent (bij vrienden, in uw buitenhuis, op vakantie) kunt u als u dat wenst, uw verwarming aan- en uitzetten of in de vorstvrije positie zetten… Is het niet aangenaam om thuis te komen in een aangename warmte, terwijl u tijdens uw afwezigheid zuinig stookt.

Troef 13: Gezondheid en welzijn

Aterno functioneert zonder onverwacht hoog zuurstofverbruik. Het systeem droogt de lucht niet uit en behoudt zo de juiste luchtvochtigheid. Het is een schone verwarming, zonder de minste hinder… Want ATERNO is ook:

 • Geen verbranding
 • Geen rookuitstoot
 • Geen stof
 • Geen zwarte muren
 • Geen onaangename geuren

Aterno elektrische verwarming is van bij het begin ontworpen als een gezonde verwarming, met respect voor de mensen en hun omgeving.

Troef 14: Een totale dienstverlening staat voor u klaar

Als kiezen voor Aterno elektrische verwarming vandaag erkend wordt als een verstandige beslissing, is dit ook dankzij de “totale dienstverlening” waarvan u verzekerd bent.

Want onze technici, die in elke Belgische regio te vinden zijn, komen niet alleen uw oude elektrische apparaten of uw centrale verwarmingsinstallatie apparaten of uw centrale verwarmingsinstallatie op stookolie vervangen maar ook uw nieuwe uitrusting installeren en doen werken.

Ze staan altijd voor u klaar, of het voor een vraag is of raad voor een tussenkomst. De Aterno-technici zijn er voor u als u hen nodig heeft en zullen doen wat nodig is zodat alles perfect verloopt: Aterno doet alles, van ontwerp, en productie tot installatie!

Troef 15: Goede raad? Met genoegen.

Wilt u meer weten, aarzel niet en neem vandaag nog contact op. U verbindt zich tot absoluut niets. We staan altijd klaar om u raad te geven.

Onze technische raadgever engageert zich om bij u thuis te komen, op de dag en het uur die u passen. Hij maakt gratis en zonder engagement van uw kant een nauwkeurige en volledige stu- die van uw huis, uw appartement of zelfs van een enkel vertrek zodat het aantal en de mo- dellen van de Aterno radiatoren die u nodig heeft kunnen worden vastgelegd. Zijn analyse omvat ook de geografische ligging en die ten opzichte van de zon, de thermische isolatie en de elektrische installatie van uw woning. Hij stelt een “Verwarmingskostenplan” op dat overeenkomt met de beste oplossing voor uw verwarmings- comfort om uw energiebehoefte zo zuinig mogelijk te dekken. Al deze informatie van onze technische raadgever zijn nauwkeurig, waardevol en volledig gratis.

Troef 16: De Aterno-waarborg

Van bij de start is onze manier van werken duidelijk: een ideaal verwarmingsapparaat ontwerpen en produceren.

Daarvoor doen wij een beroep op spitstechnologie, op mate-rialen van uitzonderlijke kwa-liteit en op een traditionele montage, “handge- maakt”. Het resultaat: apparaten die het maximum aan comfort, aan welbehagen en veiligheid koppelen aan een maximum aan zuinigheid. De ATERNO- toestellen zijn niet alleen onverslijtbaar, ze genieten ook van een zeer goede garantie:

 • Een totale garantie van 25 jaar op radiatoren voor elk of werkingsfout (onderdelen, werkuren en verplaatsing). De elektronische accessoires voor de afstelling en de thermostaat (verzender en ontvanger) en de randapparatuur hebben een garantie van 3 jaar.
 • Een levenslange garantie op de hoogtechnologische accumulatiestenen die het verwarmingselement van de radiatoren vormen. Een zekerheid die een reden te meer is om Aterno te kiezen.

Troef 17: Rechtstreeks van de fabrikant = veel goedkoper

U weet het nu: Aterno is een betrouwbaar en duurzaam systeem dat kosten voor installatie, onderhoud en herstel tot het strikte minimum beperkt. Bovendien bieden wij het product rechtstreeks aan, aan de juiste prijs, buiten de traditionele distributiekanalen (groothandel, kleinhandel, …) die gewoonlijk een aanzienlijke marge nemen.

Troef 18: Eenvoudig te financieren

U vindt bij Aterno altijd één of meerdere financieringsoplossingen die aan uw behoeftes zijn aangepast. Spreek erover met uw technische raadgever.

Troef 19: Goedgekeurd en aanbevolen

Tienduizenden personen hebben overal in Europa al gekozen voor het Aterno-verwarmingssysteem. Ze zijn zeer tevreden met hun installatie en aarzelen niet om dit als Aterno ambassadeur te laten weten. Om aan dit verwachtingspatroon te blijven voldoen wordt heel het Aterno-gamma regelmatig gecontroleerd door officiële instanties. Uiterst strenge testen laten toe dat al onze apparaten de meest prestigieuze goedkeuringslabels dragen. Aterno is overigens op het moment de enige fabrikant in zijn categorie die een gunstige beoordeling kreeg van het vooraanstaande CSTB (Wetenschappelijk en Technisch Bouwcentrum).

Overzicht van alle modellen elektrische verwarming en hun specificaties? Vraag onze gratis gids aan

 • Centrale elektrische verwarming. Ideaal voor verbouwingen 
  Bij grootschalige verbouwingen, of het zetten van achterbouw, kan het doortrekken van centrale verwarming een kostelijke zaak blijken, en niet enkel omwille van de aankoop- en installatieprijs. Waarom zou ik mijn centrale verwarming vervangen? Stel de juiste vragen
 • Een veilige manier van verwarmen
  Elektrisch verwarmen is zonder twijfel de veiligste manier van verwarmen. De elementen werken niet op brandstof, wat de risico’s verkleint tot (bijna) nul. Het enige waar je mee moet opletten, is dat je de verwarmingselementen niet te dik bedekt – maar zelfs dat geldt eigenlijk alleen voor oude elektrische vuurtjes. En omdat elektrische verwarming werkt zonder water- of gasbuizen, heb je bovendien bij elektrisch verwarmen veel minder kans op lekken, wat de kans op schade gevoelig verkleint. Wil je graag aanvullend verwarmen met elektriciteit, dan bespaar je je heel wat verbouwingsleed!
 • Elektrisch verwarmen, goed voor het milieu
  Wie kiest voor een (aanvullende) verwarming op elektriciteit, kiest voor een milieuvriendelijke oplossing. Een goed geïsoleerd huis houdt de warmte immers goed vast, zodat het verbruik perfect binnen budget blijft. Want zoals we eerder al zeiden , is elektrisch verwarmen zuinig, als je het juist aanpakt. Huizen die voorzien in hun eigen elektriciteitsproductie, bijvoorbeeld met zonne-energie, of die aangesloten zijn op andere vormen van groene stroom, vermijden immers de productie van broeikasgassen.
 • Budgetvriendelijk warm
  Als je verbouwt of renoveert, houd je best goed rekening met het kostenplaatje. Niet alleen op de korte, maar ook op de langere termijn reken je als slimme consument uit wat de investering je kost én oplevert. Met elektrische verwarming is het op dat vlak niet anders… en je zal zien: een investering die loont. Als je elektrische verwarming kiest in combinatie met individuele thermostaten, ligt de investeringskost zelfs lager dan een keuze voor centrale verwarming op gas of stookolie.
 • Bijna onzichtbaar, toch aanwezig
  Ben je niet zeker of elektrische verwarming wel past bij jou en je interieur? Laten we je snel geruststellen: vast en zeker. Dit soort elementen vind je in allerlei uitvoeringen, kleuren, maten en ontwerpen. Wat jouw smaak ook is, je vindt dus ongetwijfeld een elektrische verwarming die aansluit bij jouw droominrichting.
 • Praktische voordelen van elektrische verwarming
  Om af te ronden, geven we je ook een lijstje met een aantal uitstekende praktische redenen om voor elektrisch verwarmen te kiezen:
  • Elektrische verwarming werkt snel:
  • Het laat je toe om het verbruik precies te regelen:
  • Dankzij individuele thermostaten wordt de warmte gelijkmatig verdeelt, zoals jij dat wil en nodig hebt.

Bespaar nu nog meer dankzij de mobiele applicatie My Aterno

Aterno heeft een mobiele applicatie waarmee u uw intelligente elektrische radiatoren met thermostaat vanop afstand kan besturen met behulp van uw smartphone of tablet.

Uw elektrische radiatoren passen zich naar wens aan dankzij My Aterno en zijn bedieningskast (beschikbaar bij de verkoopdienst) verbonden met uw internet modem. Op deze manier kunt u de temperatuur van al uw radiatoren gemakkelijk regelen zonder u te moeten verplaatsen. Alles gebeurt via de applicatie, die het niet alleen mogelijk maakt om uw verwarming gemakkelijker te beheren, maar ook om te besparen.