Elektrische verwarming op zolder

 

Voor zolderkamers is elektrische verwarming de beste keuze. Niet alleen kunt u een elektrisch apparaat gemakkelijk installeren, het geeft ook snel overal warmte.

Door hun ligging bovenaan de woning profiteren zolderkamers mee van de warmte van de onderliggende verdiepingen. Daardoor worden ze gemakkelijk warm. Toch blijft een extra verwarming vaak nodig (uiteraard op voorwaarde dat de zolder geïsoleerd is).

Er zijn twee mogelijkheden om uw zolder te verwarmen: uw bestaande verwarmingsinstallatie uitbreiden (daarvoor moet u controleren of deze voldoende vermogen heeft om een extra kamer te kunnen verwarmen) of een onafhankelijke verwarming installeren. In het laatste geval is elektrische verwarming de beste oplossing, omdat die de kamer in een recordtijd kan verwarmen. Bovendien kunt u elektrische verwarming snel en goedkoop op zolder installeren, zonder speciale vakkennis.

Verschillende mogelijkheden

  • Inertieradiatoren: Deze zorgen voor een aangename warmte in de hele kamer, van vloer tot plafond. Bovendien blijven ze lang een constante warmte afgeven, ook nadat ze uitgeschakeld zijn. Dit voorkomt bruuske temperatuurschommelingen. Ze kosten wel meer dan andere soorten elektrische verwarming. Inertieradiatoren worden aanbevolen voor zolderkamers die gebruikt worden als woonkamer.
  • Stralingsradiatoren: Bij deze radiatoren verspreidt de warmte zich in een rechte lijn, zoals de straling van de zon. Stralingsradiatoren zijn geschikt voor leefruimten met een grote plafondhoogte.
  • Convectieradiatoren: Convectoren vormen de goedkoopste oplossing. In de radiator komt de lucht in contact met een elektrische weerstand, waardoor de lucht wordt opgewarmd, lichter wordt en stijgt. Dit natuurkundig fenomeen brengt een luchtcirculatie op gang, waardoor een kleine kamer snel warm wordt. Ideaal voor kleine zolderkamers die maar af en toe gebruikt worden!

Waar moet de elektrische verwarming komen?

De ideale plaats is zo’n vijftien centimeter boven de vloer. Om optimaal te kunnen werken, mag het apparaat ook niet in de buurt van een luchtstroom staan. Als uw zolder ramen heeft, is de beste plaats onder het raam.

De voordelen van elektrische verwarming op zolder:

  • Onmiddellijk rendabel (geringe installatiekosten).
  • Gemakkelijk te installeren.
  • Snelle opwarming van de kamer, wat nog versterkt wordt door de dakhelling.

Lees onze gratis gids

Wil je graag meer te weten komen over de voordelen van elektrisch verwarmen en hoe ook jij er je voordeel mee kan doen? Vraag snel de gratis gids aan!

Top

aterno