Een koude maar zonnige winter!

Heel Europa beleeft een koude winter. De verwarming draait op volle toeren, maar niet alleen zij! Ook de zonnepanelen werken zonder ophouden. De zon schijnt gul in het begin van dit jaar, iets wat niet alleen goed is voor ons humeur maar ook onze portefeuille!

Een koude maar zonnige winter, ziedaar de ingrediënten voor een goede productie van zonne-energie.

Een koude maar zonnige winter, ziedaar de ingrediënten voor een goede productie van zonne-energie.

De index van zonne-elektriciteit, een nuttige indicator

Sinds 2 mei 2016 vermelden de weermannen en -vrouwen van de RTBF de elektriciteitsindex tijdens hun weerberichten op de radio en de televisie. Dat is een nuttige indicator voor de eigenaars van zonnepanelen. Zij weten op voorhand wanneer de zon maximaal zal schijnen en kunnen bijgevolg beter hun persoonlijke elektriciteitsproductie beheren. De elektriciteitsindex kan ook interessant zijn voor de andere Belgische huisgezinnen: zij kunnen tijdens de piekproductieperiodes gebruikmaken van duurzame elektriciteit ook al beschikken zij niet zelf over zonnepanelen.

Bron : http://www.apere.org/

Bron : http://www.apere.org/

Zonnepanelen, een manier om de “black-out” te omzeilen

Concreet beschouwd genereren zonnepanelen minder energie in de winter. De dagen zijn inderdaad korter en het is vaker bewolkt. Brussel koos terecht voor zonnepanelen. De laatste dagen leveren het bewijs dat niets onmogelijk is. Het is koud, dat wel, maar de zon is op de afspraak! De productiepieken zijn dus uitstekend. Hopelijk geniet het land ook van een beetje sneeuw. Dat is een trouwe bondgenoot van de privéproducenten, want de lichtweerkaatsing verhoogt het rendement.

Het gebruik van privé-geproduceerde elektriciteit is een oplossing om het hoofd te bieden aan het energietekort. ‘s Avonds kan er op piekuren een « black-out » optreden omdat een groot deel van de bevolking op hetzelfde moment dezelfde dagelijkse taken uitvoert, namelijk het eten klaarmaken, de was of de vaat doen. Daardoor gaat het elektriciteitsverbruik pieken. Om het elektriciteitsverbruik beter te spreiden worden de verbruikers aangemoedigd om hun gewoonten aan te passen en sommige taken wat later uit te voeren. Het ideale moment om dat te doen: de uren waarin de productie van zonne-energie het hoogste ligt. Vaak is dit rond de middag.

Elektrische zonneverwarming, een innovatie van Aterno

Om het hele jaar door lekker warm te blijven stelt Aterno u zijn zeer krachtige elektrische zonneverwarming voor. Dankzij zonnepanelen op uw dak of in uw tuin ontvangen uw accumulatieradiatoren en al uw andere elektrische toestellen de nodige elektriciteit, zonder dat u dit een cent kost als de productie volstaat. Een ander voordeel van Aternoverwarming is de verwarmingskern. Hij bestaat uit een Kalith®steen die de calorieën opstapelt en vervolgens geleidelijk aan afgeeft. Uw energiefacturen smelten daardoor als sneeuw voor de zon. En bovendien draagt u bij tot de bescherming van het milieu.

Vraag meteen uw gratis documentatie aan !

Top

aterno