De elektriciteitsprijzen zijn fors gestegen. Wat nu?

U hebt het ongetwijfeld al gemerkt: de jongste jaren blijft het kwik in uw thermometer klimmen, net zoals de elektriciteitsprijzen. De btw-verhoging, de stijgende nettarieven, heffingen, de afschaffing van de gratis hoeveelheid stroom,… Door een hele reeks maatregelen van diverse overheden betaalt u tegenwoordig fors meer voor uw elektriciteit. Hoe houdt u uw portemonnee te vriend?

Tegen 2050 moet ons elektriciteitspark voor zowat de helft hernieuwbare energie en de helft aardgascentrales bestaan. Gelukkig kunnen we voor bijkomende elektriciteit aankloppen bij onze buurlanden, maar dat kost uiteraard geld. “Bij ongewijzigd beleid kan de productiekost van elektriciteit in 2020 al meer dan 60 % hoger liggen”, zegt onderzoekster Danielle Devogelaer van het Planbureau. Een heldere boodschap waarmee we beslist rekening moeten houden, want het mag duidelijk zijn dat de elektriciteitsprijzen verder omhoog zullen klimmen…

Uiterst zuinig en veilig

We kunnen dus maar beter zuinig omspringen met onze elektriciteit. Een gegeven waar we bij ATERNO heel graag over nadenken. Meer zelfs: de gedachte vormt steevast het uitgangspunt bij de ontwikkeling van onze elektrische verwarmingssystemen. Hiervoor maken we optimaal gebruik van spitstechnologie, solide materialen en een traditionele manuele montage. Het resultaat? Apparaten die maximale comfort en veiligheid aan uitzonderlijke zuinigheid koppelen. Hoogtechnologische toestellen die niet meer verbruiken dan wat ze nodig hebben.

Spitsvondige accumulatie

kalith aternoZo stopt de elektriciteitstoevoer naar de ATERNO-radiator onmiddellijk van zodra de gewenste temperatuur is bereikt. Deze heeft dan immers voldoende warmte opgeslagen dankzij zijn vernuftige accumulatorstenen (een exclusieve innovatie van ATERNO). Vervolgens geven deze stenen de opgeslagen warmte geleidelijk, en over een lange periode, vrij. En dat doen ze heel gericht. Want door de secure en doordachte thermische uitwisseling, verspreiden ATERNO-radiatoren eenzelfde zachte, aangename warmte in de ruimte.

Intelligente snufjes

application mobile aternoATERNO pakt nog met andere hoogtechnologische en geldbesparende functies uit. Zo geeft Ecowaken elke ATERNO-radiator de opdracht om te stoppen met verwarmen als u de ruimte verlucht. Van zodra u het venster in de kamer sluit, slaat de radiator opnieuw automatisch aan. Omdat de draadloze Ecowaken volledig zelfstandig werkt, hoeft u vooraf niets te programmeren. En met de OPTI-CENTRALE regelt u, via de gecentraliseerde automatische programmatie, de verwarming van verschillende zones in uw woning: zitkamer, eetkamer, slaapkamers, kantoor,… U hoeft dus uw thermostaten niet meer afzonderlijk te regelen. Wilt u het nog een stukje makkelijker? Met de mobiele app ‘My Aterno’ bestuurt u uw intelligente radiatoren eenvoudigweg via een tablet of smartphone, waar u ook bent. Zo bespaart u makkelijk opnieuw energie door uw verwarming uit te zetten als u later thuiskomt. Of als u onverwacht het huis uit moet.

Extra besparingen die tellen!

Naast de energiezuinigheid, en dus lagere verbruikskosten, van ATERNO-radiatoren profiteert u ook van andere besparingen. Om te beginnen zijn er nagenoeg geen installatiekosten (bovendien geniet u in veel gevallen een btw-tarief van 6%). Daarnaast hoeft u geen ingewikkeld systeem met onderhoudscontract, controles of herstellingen te voorzien. Dus ook geen schoorsteenvegen (of erger: warmteverlies via diezelfde schoorsteen!), ontluchten en onderhouden van uw centrale verwarming of boilerproblemen tijdens de winter. Stuk voor stuk rekeningen die aardig kunnen oplopen…

Meer weten over het unieke ATERNO-verwarmingssysteem? Vraag de gratis gids aan of vraag een vrijblijvende offerte!

Geïnteresseerd in onze
elektrische verwarming?

Top

aterno