Technische eigenschappen van de thermodynamische boiler Vivo

Er bestaat tegenwoordig een zuinig en milieuvriendelijk apparaat om warm water te produceren: de thermodynamische boiler.

Er zijn talrijke soorten thermodynamische boilers op de markt en die leveren niet allemaal dezelfde prestaties. De boiler op hernieuwbare energie van Aterno biedt de beste garanties, omdat het een betrouwbaar en krachtig apparaat is. Bovendien biedt Aterno een complete dienstverlening: advies, installatie en klantenservice. De specialisten van Aterno installeren de boiler bij u thuis en als er problemen zijn, staat er een snel reagerende technische dienst tot uw beschikking. Kiezen voor de boiler op hernieuwbare energie van Aterno, is kiezen voor een uitrusting van hoogstaande kwaliteit en een unieke professionele dienstverlening! Aterno heeft twee modellen thermodynamische boilers: een van 200 en een van 300 liter. Ze zijn uitgerust met een eenvoudig programmeersysteem en een geïntegreerde antikalkbehandeling. Dit zijn de technische eigenschappen:

VIVO 200 VIVO 300
Opslagvolume 200 liter 300 liter
COP 2,59 3,03
Vermogen warmtepomp 475 watt 475 watt
Geluidskwaliteit 36 db 39 db
Koelvloeistof R134 a R134 a
Afmetingen ø 60 cm / H : 165 cm ø 70 cm / H : 165 cm

Welk boilervolume kiezen ?

Het volume van de thermodynamische boiler kiest u afhankelijk van het aantal personen in het huishouden en hun gewoonten. De technici van Aterno kunnen u zeggen welke boiler het best afgestemd is op uw behoeften.

Wat is SCOP ?

De energieprestatiecoëfficiënt (COP, Coefficient of Performance) is de verhouding tussen de afgegeven thermische energie en de verbruikte energie (elektriciteit). Een COP van 3 betekent dat er drie keer meer energie wordt afgegeven door de warmtepomp dan er wordt verbruikt om deze energie te produceren. Maar sinds 1 januari 2013 is er een nieuwe Europese richtlijn van toepassing op energieproducten. Deze richtlijn voorziet in vier meetpunten voor het koelen en vijf voor het verwarmen. Er wordt rekening gehouden met het “seizoen” bij de criteria om de prestatie van een systeem te meten. Voordien werd de COP berekend met relatief gematigde temperaturen, zodat het geen reflectie was van de reële prestaties van de apparatuur. De prestaties verschillen immers afhankelijk van de seizoenen en van het klimaat van het gebied waarin het systeem geïnstalleerd is. Deze nieuwe waarde biedt de consumenten meer informatie, want de SCOP (de S werd toegevoegd voor “Seasonal”, seizoensgebonden) schetst een beter beeld van de energie-efficiëntie van de apparatuur.